Lamper i enkelt design + rabatkode

Sådan opdrager vi vores børn herhjemme…

 img_4320 img_4605 img_6932

Min mand og jeg sad forleden dag nede hos et par i den by vi bor i. Kvinden følger med på Instagram og kender lidt til vores verden ud fra de billeder vi ligger op, og hun fortæller at hun er vildt fascineret af, at jeg kan arbejde, totalt renovere et helt hus (som de også selv er i gang med, og ved hvor hårdt er) samt at have tre børn.

Jeg havde aldrig troet jeg skulle have 3 børn – kun 2. At have tre børn er skønt, men naturligvis også hårdt. Hårdt på den måde, at man konstant skal servicere, være praktisk gris, konflikt løse osv.

Allerede inden jeg fik børn, har jeg glædet mig sindsygt meget til at opdrage på de børn jeg engang skulle have. Nogle gange er jeg også god til det, og andre gange er det selektiv børnehørelse jeg taler til 🙈

1. Jeg/vi går meget op i at vores børn passer deres sengetider. Vi tager meget alvorligt at de skal puttes mellem 19-20 hver dag (fredage og lørdage dog uden undtagelser for de store) De skal KUNNE finde ud af at blive puttet – OGSÅ som babyer! Jeg er standhaftig og giver ikke op, og har puttet alle 3 i egen seng ret tidligt, hvilket nogle ikke forstår – andre gør – men jeg kan fortælle, at for os, er dét at blive lagt i seng, det mest naturlige for vores børn, vi har ALDRIG kæmpet en eneste kamp. Ydermere har vi aldrig haft sovende børn i sengen, med mindre de har været syge, haft mareridt eller andet der gjorde at vi naturligvis var det eneste der hjalp.

2. Jeg har i mange år ikke ville give mine børn sodavand. Først nu, når min ældste er 7 og min mellemste 5, har de fået lov. Det sker max 1x om måneden. Jeg er ikke tilhænger af sodavand – ELLER saftevand for den sags skyld til børn, men dømmer bestemt ikke dem der vælger at give deres det 😊

3. Vores børn skal rydde op efter sig selv. De skal redde deres seng, selv fjerne deres vasketøj, vandkopper og legetøj fra værelset. De får også lov at rydde deres eget væk i de rum vi er i i stue etagen. Jeg er ikke selv vokset op med at man skal rydde op efter sig, hvilket har resulteret i, at jeg aldrig har lært det, eller haft en naturlig tilgang til orden. Jeg har haft et rodet sind 🙄😝 Derfor vil jeg gerne lære mine børn, at man rydder op efter sig, og fordi, at jeg ikke gider rydde op efter 3 børn hver dag. Jeg vil gerne hjælpe dem i hverdagens gøremål, lave dem mad, og servicere dem så længe de er små.

4. Jeg vil rigtig gerne lære mine børn, at man skal kunne vise omsorg og kærlighed for andre. Jeg er selv meget kærlig over for dem, og VIL at de skal tage det med sig. Filip (ham på 7) er utrolig observant og opmærksom på sine klassekammeraters følelser, og det er jeg vild med. Det er nok ikke så sjældent for en dreng.

5. Noget jeg rigtig GERNE ville, men er sindsygt dårlig til, er at lege med mine børn. Dagene er for korte, og jeg arbejder virkelig på at blive bedre til at sætte mig ned og lege, skulle et spil, what so ever, og hver gang jeg gør det, bliver jeg så glad og beslutter mig for at gøre det hver dag… men det er ikke altid lige at tiden er til det

6. Jeg er standhaftig i de beslutninger jeg tager om, at mine børn ikke længere skal bruge sut og ble eks. De to af dem har begge været ble fri inden børnehave start, fordi jeg/vi simpelthen har kæmpet! Filip sut gav vi til julemanden omkring 2,5 års alderen, med lang forberedning, og nikolines sut, besluttede jeg mig en aften for da jeg puttede hende, da hun var omkring samme alder, at hun ikke skulle bruge mere. Derfor sagde jeg til hende, at sutten var væk, og hun ikke kunne få den. Vi snakkede længe om dén sut der var væk. Hun blev ved med sige med sit beskedne sprog “sut vææææææk, sut vææææææk” med armene ud til siden 😍

Jeg puttede hende, gik ned til min mand og sagde; “det her bliver den længste nat nogensinde – jeg har lige taget nikos sut fra hende, så hun sover sikkert ikke i nat”. MEN det gjorde hun selvfølgelig – HELE natten uden en opvågning. 👏🏼 Og HAVDE hun vågnet havde jeg siddet hos hende og fået hende til at sove, jeg havde ikke givet efter.

Det var LIDT omkring hvordan vi kører tingene herhjemme – vi gør selvfølgelig meget mere, og failer også, men vi forsøger jo alle det bedste vi har lært og bestemt.

winniebloch_signatur

2 kommentarer

  • Michelle B

    Måske kan du give mig et råd på vejen. Min “store” søn på 2,5 år, kæmper vi lige nu med om at sove i egen seng mellem 19 og 20. Han har ellers altid været så nem så nem, men har lige vendt op og ned på det hele. Han er samtidig igang med at ville af med bleen. Min kæreste mener at han ikke skal have sin sut overhovedet, hvor jeg derimod mener at man skal tage én ting af gangen. Først og fremmest kunne jeg godt tænke mig at putningen blev ordnet først. Og så ville jeg derefter gå i gang med en af de andre ting. Hvad mener du? (:

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna

    These are some great guidelines, and you are right, you yourself always set the best example at it speaks louder than words. You seem like a pretty awesome Mom (among other things)… thanks for a little insight into how you handle stuff with the kids;)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lamper i enkelt design + rabatkode