Når man bliver forudindtaget og dømmende...

At dele sol og vind lige….

Når man har tre børn, er kærligheden til alle ens børn lige stor, men måden man viser det på, kan være forskellig.

Nogle mennesker kan godt komme med kommentarer om at den største i børneflokken bliver overladt eller glemt til fordel for de andre. Nu ligger jeg også billeder op på de sociale medier af mine børn, men i dette tilfælde er det kun at mine to børn. Den mindste og min mellemste pige. Dét er ikke fordi jeg ELSKER dem højere end min store dreng Filip på snart 8, eller fordi jeg giver dem mest opmærksomhed. Det handler helt konkret om, at min instagram også er en slags arbejde for mig. Når jeg viser mine børn, er det som oftest fordi at jeg har fået sponsoreret noget tøj, som de to små mennesker skal vise. Filip hverken gider gå i fodformede chelsea boots fra Bisgaard sko, og jeg modtager bevidst heller ikke sko og tøj han skal vise, og det er for at respektere ham. Det er den ene ting – den anden ting er, at han gider altså ikke alt det gejl med at få taget billeder.

Jeg talte med min veninde forleden dag, der også har 3 børn. Nogle gange kan jeg få følelsen af, at jeg er utilstrækkelig, og at jeg ikke kan dele sol og vind lige. Jeg prøver at respektere mine børns grænser, ønsker og behov. Jeg kan mærke at jeg har et helt særligt “bånd”, hvis man kan kalde det dét, til lille Frederik på halvandet. Han er i den alder hvor han søger kram, og putteomsorg, på en anden måde end de andre to. Filip kommer hjem fra skole, og så løber han op på værelset og gamer. Nikoline sætter sig og tegner eller leger med perler. Det er ikke på samme måde, og det gør, at nogen kan synes at man ikke virker lige så glad for de større børn som for den mindste. Min veninde bekræftede mig i, at det er de samme kommentarer hun kan få.

Der er ingen tvivl om, at små børn kræver mere tid end de større. Og da vi ikke har prøvet at have “store” børn før, ved jeg ikke om de bliver sådan i takt med alderen, eller om det er noget de gør, fordi de ved at Frederik mere kræver vores opmærksomhed. Vi prøver at lave ting med de store alene også. Jeg har altid Nikoline med ned at handle alene – Filip er doven anlagt og gider aldrig med. Dennis har hende med ud og rengøre bil, vaske den osv. I weekenderne puttes Frederik ved normal tid ved 19 tiden, og derefter bruger vi tid med de store. Nikoline falder også nogenlunde tidligt i søvn på sofaen, og så har vi Filip alene. DET er dejligt!!!

Så måske er det ikke bare mig, men generelt når man har flere børn? Oplever I det samme?

winniebloch_signatur

1 kommentar

  • Have you ever thought about writing an ebook or guest authoring on other sites?
    I have a blog based on the same information you discuss and would
    really like to have you share some stories/information. I know my readers would
    appreciate your work. If you’re even remotely interested, feel free to send me an email.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man bliver forudindtaget og dømmende...